Van Huffelen licht proces benoeming gezaghebber toe

Staatssecretaris Van Huffelen is op Bonaire om de volgende stappen toe te lichten in het proces van de benoeming voor een nieuwe gezaghebber. De sollicitatieprocedure is in juni 2023 opgestart. Staatssecretaris Van Huffelen sprak vandaag met de vertrouwenscommissie van de sollicitatieprocedure, de Eilandsraad en het Bestuurscollege van Bonaire. Tot de benoeming van een nieuwe kandidaat wordt de functie waargenomen door de heer Nolly Oleana. 

De functie van gezaghebber van Bonaire is een bestuurlijk zware en belangrijke functie. Het proces om te komen tot vervulling van deze vacature, gebeurt daarom met grote zorgvuldigheid en dat kost tijd. De procedure is daarom nog bezig.  

Staatssecretaris Van Huffelen: “Gezien de grote uitdagingen op het gebied van onder meer armoedebestrijding, economie en klimaat heeft Bonaire een bestuurlijk zwaargewicht nodig als gezaghebber. Daarom hecht ik er waarde aan dat dit proces zorgvuldig wordt doorlopen.” 

Tot de benoeming van een nieuwe kandidaat wordt de functie waargenomen door de heer Nolly Oleana: “Het is een eer en genoegen om de bevolking van Bonaire te mogen dienen. Ik voel de verantwoordelijkheid voor deze taak en ik ben dankbaar dit te mogen blijven doen totdat er een geschikte opvolger benoemd is.”