Zes deelnemers aan Hospitality Instructor Course gecertificeerd

Zes deelnemers aan de Hospitality Instructor Course CHI (Cursus Horeca Instructeur) zijn onlangs gecertificeerd. De cursus is een onderdeel van het OCW-project voor de bijscholing van medewerkers in de horeca. Afronding van de cursus stelt de instructeurs in staat om te beginnen aan de volgende fase van het trainingsprogramma ‘Hospitality Skills Certification START’ (Certificering Horeca Vaardigheden) dat in het eerste kwartaal van 2024 van start gaat.

Het doel van het programma is het versterken van de horecasector op Saba en Sint Eustatius en het bevorderen van de samenwerking tussen de eilanden, NIPA en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. NIPA werkt tevens samen met het gerenommeerde American Hotel and Lodging Educational Institute (AHLEI, Amerikaans Opleidingsinstituut voor Hotel en Logement). Mensen werkzaam in de horeca die de training volgen kunnen hun vaardigheden verfijnen en ontvangen na afronding een internationaal erkend certificaat.

“Ondanks de uitdagingen van het volbrengen van fulltime verplichtingen, het consequent volgen van de lessen, het op koers blijven, en het verwerken van de enorme hoeveelheden nieuwe informatie, waren de deelnemers in staat om de strenge examens af te maken en AHLEI gecertificeerde horeca instructeurs te worden. Deze prestatie onderstreept hun inzet en veerkracht, wat zich zal vertalen in buitengewone begeleiding van toekomstige cursisten tijdens de NIPA/OCW-CG Hospitality Initiative Workforce training (NIPA- OCW-CG Initiatief voor de Bijscholing van Horeca Personeel). Hun bijdrage zal een belangrijke rol spelen in de uitbreiding van het horecaonderwijs op zowel Saba als Sint Eustatius”, aldus Mw. Anenda Zaandam, AHLEI CHE Master Trainer en Project Lead Facilitator (AHLEI CHE hoofdtrainer en leider projectfacilitator).

Het trainingsprogramma ‘Hospitality Skills Certification START’ bestaat uit zeven cursussen. Inschrijving voor dit programma is mogelijk tot 8 maart. Wie meer informatie wil, kan een kijkje nemen op www.nipa.sx.