Conferentie No Mas No More voor professionals op Curaçao

Van 31 oktober tot en met 2 november vindt de biënnale conferentie over huiselijk geweld en kindermishandeling ‘No Mas No More’ plaats op Curaçao. De conferentie is voor professionals werkzaam op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling vanuit de zes Caribische eilanden en Europees Nederland. Het wordt georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met het Ministerie SOAW van Curaçao.

No mas no more

Tijdens de conferentie wordt er gesproken over de aanpak van huiselijk geweld en de acties die nodig zijn om het welzijn te verbeteren. Deze keer staat het thema seksuele opvoeding en seksueel geweld centraal tijdens de No Mas No More conferentie. Onderwerpen zijn onder andere de culturele aspecten van gender en seksualiteit, waarom slachtoffers de schuld krijgen, seksueel misbruik van kinderen en de implementatie van het Verdrag van Istanboel.

De conferentie benadrukt het belang van integrale hulp en samenwerking over de grenzen van instellingen en ketenpartners heen, zoals het sociale domein, onderwijs, jeugdzorg, volwassenenzorg, opvang en justitie. Bestuurders, managers en beleidsambtenaren spelen een cruciale rol in het coördineren van inspanningen en het realiseren van oplossingen.

Deze conferentie wil laten zien dat we samen meer weten dan alleen. Dat juist het verschil in visie en kennis op de verschillende eilanden de kwaliteit van onze analyse en plannen verhoogt. Juist het ‘verschil maakt het verschil’ bij het gefaseerd samenwerken voor veiligheid.

Professionals kunnen online aansluiten bij de live streaming van de conferentie, het programma is te vinden op https://www.nomasnomore.nl/conferenties/.