Vaartuig loopt vast op rif in Sorobon

Op dinsdag 14 november, rond 23:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een vaartuig die gestrand was ter hoogte van Sorobon. Het vaartuig kwam vast te zitten op het rif aan de inham van het water tussen Sorobon en Lac. Het vaartuig met twee mannen aan boord was op weg van Curaçao naar Aves toen ze plotseling in de problemen kwam ter zuiden van Bonaire.

Vaartuig Sorobon

Alle veiligheidsdiensten, waaronder de Koninklijke Marechaussee, het Korps Politie Caribisch Nederland, de Douane en de Kustwacht, rukten uit om hulp te verlenen en reddend op te treden. Gezien de zee toestand en omdat er geen andere manier was om bij het vaartuig te komen, besloot de Kustwacht om de Kustwacht helikopter in te schakelen.

Doordat het vaartuig vol begon te lopen met water en de helikopter er nog niet was, besloten medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, Kustwacht en de Douane door het ondiepe water te lopen maar konden de 2 personen niet bereiken. De helikopter met bemanning assisteerden de mannen zodat ze met de helikopter veilig naar het strand van Sorobon gebracht konden worden.