Diverse diploma’s en certificaten uitgereikt aan brandweer medewerkers op Saba, Sint Eustatius en Bonaire

Jaarlijks volgen medewerkers van het Brandweer Korps Caribisch Nederland (BKCN) trainingen en opleidingen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Op Firefightersdag, 4 mei jl. , hebben de lokaal commandanten van de vestiging Bonaire een groot aantal certificaten en diploma’s uitgereikt aan collega’s. Het ging hier om zowel brandweer gerelateerd als niet-brandweer gerelateerde opleidingen en cursussen.

BKCN uitreiking diploma's
V.l.n.r.: Lokale Commandant J. Every, S. Johnson, T. Ten Holt, W. Bennett, C. Simmons en Algemeen Commandant T. Verheul.

Bovendien werd het hele korps vorig jaar bijgeschoold, zodat zij bekend zijn  met de laatste kennis en technieken bij het bestrijden van incidenten. Daarvoor zijn al eerder certificaten uitgereikt. De lokaal commandanten Bonaire zijn trots op hun personeel en feliciteren ze met het behalen van hun diploma’s en certificaten op verschillende vak gebieden gedurende de afgelopen periode.

Vier medewerkers van de vestiging Saba hebben onlangs met succes de opleiding tot chauffeur pompbediener afgerond. Deze opleiding bereidt de brandweerlieden voor op het besturen van de brandweerwagen en het bedienen van de pompen tijdens brandbestrijding en reddingsoperaties. Deze diploma’s werden eveneens op Firefightersday uitgereikt, door lokaal commandant Every:

“Het is fantastisch om te zien dat onze brandweermensen blijven groeien en bijdragen aan de veiligheid van onze gemeenschap. Ik wil ze aanmoedigen om te blijven leren en wens ze succes in hun verdere carrière bij  BKCN”.

BKCN uitreiking diploma's en certificaten
De medewerkers op Bonaire die diploma’s en certificaten hebben ontvangen / The employees on Bonaire who have received diplomas and certificates / E empleadonan na Boneiru ku a risibí sertifikado i diploma.

Ook medewerkers op Sint Eustatius hebben de International Firefighter’s Day gevierd. Op deze dag heeft een collega zijn diploma ontvangen voor het behalen van de opleiding Chauffeur pompbediener.

Het doorgroeien van personeel staat centraal bij BKCN. De commandanten willen hun collega’s blijven stimuleren en motiveren om stappen te blijven maken in hun carrière.