Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt Bonaire en Curaçao van 5 tot en met 10 juni

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brengt van 5 tot en met 10 juni een werkbezoek aan Bonaire en Curaçao. De zorg, jeugdzorg en slavernijverleden in relatie tot gezondheid in het Caribische deel van het Koninkrijk zijn, naast het jaarlijkse vierlandenoverleg, de belangrijkste thema’s van de bezoeken en gesprekken die gepland staan. 

Maarten van Ooijen - VWS

Bonaire

Op dinsdag 6 juni begint staatssecretaris van Ooijen de dag met een ontmoeting met het bestuurscollege van Bonaire en voert daarna overleg met Fuhikubo en het platform dialoog slavernijverleden Bonaire. De staatssecretaris spreekt met een aantal huisartsen en de overkoepelende huisartsenorganisatie PCC. Staatssecretaris van Ooijen en gedeputeerde  Kroon (Bonaire), regeringscommissaris Francis (Sint Eustatius) en gedeputeerde Heyliger (Saba) ondertekenen gelijktijdig op alle eilanden de  bestuurlijke afspraken waarmee de jeugdzorg in Caribisch Nederland beter wordt geregeld. Ook is er een bijeenkomst (fysiek en online) met verschillende partijen over de implementatie en start van het traject maatschappelijke ondersteuning op de 3 eilanden.

Curaçao

Op 7 juni komt de staatssecretaris aan op Curaçao. Hier brengt hij op 8 juni een bezoek aan de Capriles Kliniek en vervolgens sluit hij aan bij het bestuurlijk vierlandenoverleg waar de betrokken bewindspersonen aan het eind van het 2-daagse overleg een conclusiedocument zullen tekenen.