Succesvolle start project Hospitality Initiative: 15 deelnemers ronden examens Hospitality Instructor Niveau 1 af

Meer carrièremogelijkheden met een erkend internationaal horecacertificaat. Dat is waar het project ‘Hospitality Initiative’ zich hard voor maakt. En met succes! Totaal hebben 15 deelnemers hun certificaat gehaald. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het National Institute for Professional Advancement (NIPA), die samen het project zijn gestart, zijn blij met dit resultaat.

Uitreiking Hospitality Initiative Saba

Een mijlpaal

Drs. Peggy-Ann Dros-Richardson, voorzitter en vertegenwoordiger van het bestuur van het NIPA, uitte haar enthousiasme over deze mijlpaal: "We zijn blij om getuige te zijn van de positieve impact van het 'Hospitality Initiative' op de eilanden Saba en Sint Eustatius. Deze mijlpaal is een bewijs van de toewijding en het harde werk van onze deelnemers, onze facilitator en het hele projectteam."

De eerste cursus Certified Hospitality Instructor

Het project richtte zich eerst op de cursus Certified Hospitality Instructor (CHI). Voormalig docenten met een horeca-achtergrond konden zich inschrijven om zich te laten certificeren als instructeurs. Er was veel belangstelling voor de cursus. Totaal deden 20 deelnemers mee.  15 deelnemers uit Saba en 5 deelnemers uit Sint Eustatius. Het waren 13 intensieve weken van uitgebreide training. De cursus werd gefaciliteerd door projectleider Anenda Zaandam, tevens CHI en Certified Hospitality Educator gecertificeerd door het American Hotel & Lodging Educational Institute. De succesvolle afronding van Niveau 1 examens in de Certified Hospitality Instructor cursus is een belangrijke stap binnen het project die in maart van start ging. Nadat de instructors volledig gecertificeerd zijn, is de volgende stap dat tegen het einde van het jaar de START opleidingen beginnen. De START opleidingen zijn de basis cursussen binnen hospitality.

Het ‘Hospitality Initiative Island’ project

Met het project wil OCW en NIPA de arbeidsmarktpositie van de arbeiders in de horeca versterken. Daardoor wordt de opleiding volledig gefinancierd door OCW. Hierdoor kunnen deelnemers gratis een internationaal erkende certificering. Dit opent deuren naar betere carrièremogelijkheden. Ook versterkt het de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel in de HORECA.

Bent u ook geïnteresseerd dan kunt u solliciteren via de NIPA-website op www.nipa.sx

Examens Hospitality Initiative  Sint Eustatius