Begroeting Koninklijk Bezoek

Bonaire verwelkomt vrijdagavond 27 januari Zijne majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje voor hun bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk. Het doel van de reis is om de Prinses van Oranje kennis te laten maken met alle zes de eilanden.

Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Maxima en Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje
Beeld: RVD

Bonaire is het eerste eiland dat bezocht wordt en er is een gevarieerd programma samengesteld. Gezaghebber Edison Rijna is gastheer. Hij begroet het Koninklijk Gezelschap vrijdagavond op Flamingo airport. Staatssecretaris van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering begeleidt hen tijdens de gehele reis.

Zaterdag 28 januari maakt de Prinses van Oranje voor het eerst kennis met het eiland. De hele dag en avond is er voor het gezelschap een programma waarin cultuur, natuur, muziek, lokale gebruiken, het koloniaal verleden, sport en ontmoetingen met inwoners van Bonaire centraal staan.

Bonaire is er trots op om zich als eerste eiland te mogen presenteren. Laten wij het koninklijk gezelschap een warm welkom geven door langs de onderstaande route te gaan staan. De bus rijdt in de late ochtend door Rincon en in de vroege middag door de volgende straten: Kaya Karibe - Kaya Korona - Kaya Dr. Jose Gregorio Hernandez - Kaya V.F. Gomez - Kaya Papa Cornes - Hanchi Amboina, Kaya Sonmontuno - Kaya Pos di Amor - Kaya A. Emerenciana - Kaya Industria - Kaya Msgr Nieuwindt - Kaya Nikoboko Zuid.