KPCN en OLB gaan waarschuwen en beboeten voor loslopende honden

In eerdere persberichten is aandacht besteed aan de aanpak van de brede hondenproblematiek. In navolging hierop zal er vanaf het eind van deze maand worden ingezet op het waarschuwen en beboeten van eigenaren die hun hond(en) zonder toezicht los laten lopen.

Mijn hond, mijn verantwoordelijkheid

Handhavers van het OLB en agenten van het KPCN trekken gezamenlijk op in de aanpak van de hondenproblematiek. Hun aandacht gaat uit naar het stimuleren van goed hondeneigenaarschap en het terugdringen van bijtincidenten door honden die zonder toezicht los lopen. Maatregelen worden uitgevoerd op basis van de huidige hondenverordening. Een boete bedraagt 90 dollar.

Wees voorbereid

Bied de hond een veilige plaats thuis. Een goed omheinde tuin is het meest ideaal. Maar dat lukt niet altijd. Zorg bij het vastleggen van de hond voor een goede schaduwplek, een drink -en voerbak binnen bereik en een veilige lijn.

In de voorlichtingscampagne onder de noemer ‘mijn hond, mijn verantwoordelijkheid’ worden tips gegevens die een bijdrage kunnen leveren aan goed hondeneigenaarschap. Kijk voor meer informatie op www.bonairegov.com.