Congres Communicatie, Kracht van het Koninkrijk geopend

Op 1 september is het Congres Communicatie, Kracht van het Koninkrijk digitaal geopend door Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties. Minister-president Gilmar Pisas voerde tijdens de opening eveneens het woord.

Congres Kracht van het Koninkrijk

Dit tweedaags congres op Curaçao wordt georganiseerd door de Rijksdienst Caribisch Nederland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en andere partners.

Aanwezig zijn ca. 150 communicatieprofessionals van Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Sint Maarten, Aruba, Suriname en Europees Nederland. Zij volgen diverse masterclasses en workshops op het vakgebied van communicatie.

Op donderdag 1 september werden de masterclasses “De paraplu van interculturele communicatie” en “Woorden tussen wantrouwen en desinteresse” gegeven. Bij de workshop “Crisiscommunicatie: samenwerken in het oog van de storm” waren ook medewerkers uit het vakgebied van de crisisbeheersing aanwezig.

Vrijdag 2 september, stonden de masterclasses “De kracht van het gesproken woord” en “Strategische communicatie in de praktijk – claim je positie” op het programma. Het congres wordt afgesloten met “benben bo’i brùg”.

Lucia Beck, liaison communicatie BZK, is verheugd dat zoveel communicatieprofessionals deelnemen aan dit congres, waarbij delen van kennis en ervaring, maar vooral netwerken en samenwerken centraal staat.

Congres Kracht van het Koninkrijk
Congres Kracht van het Koninkrijk