Baarmoederhalskankerscreening start op Sint Eustatius

Vrouwen van 50-60 jaar op Sint Eustatius kunnen vanaf maandag 27 juni 2022 deelnemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is de eerste van drie screeningsprogramma's die op Sint Eustatius worden uitgevoerd door de Public Health Prevention Clinic in samenwerking met Sint Eustatius Health Care Foundation en het RIVM.

Baarmoederhalsonderzoek

Vrouwen hebben er baat bij

Baarmoederhalskanker is wereldwijd de vierde meest voorkomende kanker bij vrouwen. Dankzij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker op HPV (humaan papillomavirus) kunnen voorstadia van baarmoederhalskanker in een vroeg stadium worden opgespoord, waardoor de ziekte mogelijk eerder behandelbaar is.

Door de goede samenwerking tussen RIVM, Public Health Prevention Clinic en de Sint Eustatius Health Care Foundation wordt baarmoederhalskankerscreening nu structureel uitgevoerd. Dit draagt bij aan de gezondheidswinst voor de inwoners van Sint Eustatius.

Deelname en start op 27 juni 2022

Het doel is om alle vrouwen tussen de 30 en 60 jaar binnen drie jaar te screenen. Dit jaar worden vrouwen tussen de 50-60 jaar uitgenodigd om deel te nemen en kunnen ze een afspraak maken. Vrouwen die nog geen uitnodiging ontvangen hebben maar wel deel uitmaken van de doelgroep, kunnen ook een afspraak maken door de Public Health Prevention Clinic te bellen op +5993182891 of Shanna Mercera-Gibbs op +5993185147.
De eerste ronde baarmoederhalskankerscreening start op 27 juni 2022.

Meer informatie

Site rivm.nl/bvocn Facebook pagina Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland