Plenchi di Trabou investeert in lokale professionals voor de toerismesector

Werkzoekenden krijgen de kans om deel te nemen aan verschillende basistrainingen voor de toerismesector. Na het succesvol voltooien van één van de trainingen ontvangen de deelnemers een certificaat en worden direct geplaatst bij een werkgever. De trainingen worden georganiseerd door Plenchi di Trabou in samenwerking met Moving Forward, Fundashon Forma en diverse lokale horecabedrijven.

Bon bini na Boneiru

Het doel van de trainingen is om meer lokale professionals op te leiden voor werk in de toeristische sector op Bonaire. Er is binnen deze sector veel vraag naar personeel en het ziet er naar uit dat deze vraag de komende jaren aanblijft.

Er worden verschillende trainingen aangeboden. De eerste twee trainingen starten al op 20 juni: housekeeping en beveiliging. In augustus staat de training bartender/bediening op het programma en in september de training tour guide. De trainingsprogramma’s zijn op maat gemaakt. Deelnemers worden in 4 tot 8 weken getraind en gevormd. Zij krijgen binnen deze periode theorie- en praktijklessen en doen ervaring op waarmee zij de juiste vaardigheden verwerven om in de sector aan de slag te gaan.

Voor deelname aan deze trainingen is geen financiële bijdrage verschuldigd. Deelnemers moeten het leuk vinden en gemotiveerd zijn om in de sector aan de slag te gaan en de gast tot dienst te zijn. In overleg met de eigen werkgever, kunnen ook personen die al werken in het toerisme meedoen met één van de trainingen om zich bij te laten scholen.

Voor vragen of registratie kan contact opgenomen worden met Plenchi di Trabou via info@plenchiditrabou.com, (+599) 7158346 of door langs te komen bij het kantoor aan de Kaya L.D. Gerharts 12.