Voorlichtingstour over bevolkingsonderzoek borstkanker

In de laatste week van oktober geeft Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland op verschillende plekken op Bonaire voorlichting over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Iedereen kan bij de speciale voorlichtingsbus terecht met vragen en voor informatie over het borstonderzoek. Vrouwen tussen de 50 en 75 jaar kunnen zich ook direct aanmelden voor de screening.    

Bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Ongeveer een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig als borstkanker vroeg wordt ontdekt. Daarom kunnen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar op Bonaire elke twee jaar gratis meedoen aan het bevolkingsonderzoek. In deze leeftijdsgroep komt borstkanker het meeste voor.

Het onderzoek

Meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker is gratis en vrijwillig. Het onderzoek vindt plaats in het ziekenhuis Fundashon Mariadal en duurt ongeveer 20 minuten. De afgelopen maanden werden ruim 400 van de meer dan 3.000 vrouwen in de leeftijdsgroep op Bonaire gescreend. Dat is een goede start, maar nog niet voldoende. Daarom blijft Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland aandacht vragen voor het belang van screening en de vroege opsporing van borstkanker.

Voorlichtingstour

Iedereen, maar vooral ook vrouwen tussen de 50 en 75 jaar, kunnen met al hun vragen over het onderzoek terecht bij de voorlichtingsbus die in de laatste week van oktober te vinden is op verschillende plekken. Direct aanmelden voor de borstscreening is ook mogelijk. Op de volgende locaties worden geïnteresseerden met een hapje en drankje ontvangen door de medewerkers van Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland:

Dinsdag 26 oktober 17.00 – 19.00 bij Warehouse (Kaya International)
Donderdag 28 oktober 17.00 – 19.00 bij Warehouse (Kaya International)
Zaterdag 30 oktober 10.00 – 12.00 bij Tung Fong Store (Kaya Korona)
Zaterdag 30 oktober

18.30 – 21.00 bij Cocari, Rincon (in samenwerking met het Prinses Wilhelmina Fonds)

Meer informatie

Website rivm.nl/bvocn of facebookpagina Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland

Bekijk ook de oproep voor het Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland