NWO organiseert Week van het Caribisch Onderzoek

In de week van 14  juni 2021 organiseert NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) de eerste editie van de Week van het Caribisch Onderzoek. NWO verzorgt voor het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de selectie en financiering van onderzoeksprojecten, zowel voor Europees Nederland als voor de Caribische eilanden.

NWO organiseert Week van het Caribisch Onderzoek

Tijdens een interactieve online openingssessie op de maandag worden de recent door NWO toegekende onderzoeken gepresenteerd. Op de dinsdag praten onderzoekers met scholieren over wetenschap en onderzoek. Dit is het enige offline programma onderdeel, waar deelnemers zich niet voor kunnen inschrijven.
Op de woensdag is er een online debat over de toekomst van het Caribisch onderzoek. Ook wordt aan demissionair minister Van Engelshoven van OCW een onderzoeksrapport aangeboden over onderzoek in de Cariben.

Het weekprogramma sluit af met een tweedaagse wetenschappelijk symposium op de donderdag en vrijdag. Dit onderdeel bevat onder meer plenaire presentaties van Caribische onderzoeksprojecten, poster presentaties, pitches en netwerk- en sociale componenten, zoals speed dates en “spactial chat”. Vanwege het tijdsverschil start het programma om 08:15 in de ochtend voor de Caribische eilanden (om 14:15 Europees Nederlandse tijd).
Via de website van NWO kunnen deelnemers zich per dag voor de verschillende activiteiten registreren.

Voor meer informatie of aanmelden

Bezoek voor meer informatie of voor uw registratie: https://www.nwo.nl/bijeenkomsten/week-van-het-caribisch-onderzoek
De deadline voor uw aanmelding is donderdag 10 juni.