Voorlichtingscampagne Tweede Kamerverkiezing van start

Op woensdag 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Om alle inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba te informeren is de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) op 1 februari met een voorlichtingscampagne gestart. De campagne richt zich op het stemproces en de maatregelen die worden genomen om iedereen zo veilig mogelijk te laten stemmen in deze ongewone tijd.

Tweede Kamerverkiezing 2021

De Tweede Kamer bestaat uit 150 leden die de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen, dus ook de inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De leden van de Tweede Kamer hebben als taken de regering te controleren en samen met de regering nieuwe wetten te maken. Zij beslissen over onderwerpen zoals onderwijs, zorg, milieu, economie en meer.

Eens in de 4 jaar vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Inwoners van Caribisch Nederland met de Nederlandse nationaliteit, die 18 jaar of ouder zijn en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht, mogen naar de stembus. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijk stempas per post.

Door middel van krantadvertenties, radiospots, posters en TV commercials worden inwoners van de eilanden geïnformeerd over de aanstaande verkiezing. Daarnaast wordt Facebook breed ingezet en is algemene informatie te vinden op de campagnewebsite. RCN voert de voorlichtingscampagne uit in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezing.

Kijk op www.rijksdienstcn.com/tweedekamerverkiezing voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina Tweede Kamerverkiezing CN2021.

Stem voor jezelf, zorg voor de toekomst. Elke stem telt!