Staatssecretaris Knops hoopt op politieke overeenstemming derde tranche liquiditeitssteun Curaçao

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) reist samen met Premier Rhuggenaath op 1 november naar Curaçao, om daar de gesprekken over de derde tranche liquiditeitssteun af te ronden. Vervolgens reist hij voor een werkbezoek door naar Sint Eustatius en Saba.  

Staatssecretaris-r.w.-knops

Vandaag, 30 oktober, is de Rijksministerraad tot een akkoord gekomen dat Curaçao voldoet aan de voorwaarden voor de tweede tranche liquiditeitssteun. Alle partijen zijn blij dat dit akkoord er is.

Staatssecretaris Knops en Premier Rhuggenaath zijn in de Rijksministerraad gemandateerd om in de komende dagen de laatste details voor de derde tranche uit te werken. Zij zullen deze gesprekken verder voortzetten op Curaçao.

Op 3 november vertrekt staatssecretaris Knops naar Sint Eustatius. Op 21 oktober zijn daar eilandsraadsverkiezingen gehouden. In vervolg hierop heeft de staatssecretaris een ontmoeting met de nieuwe eilandsraadsleden. 

Op 4 november vertrekt de staatssecretaris naar Saba, waar hij onder meer een gesprek heeft met het bestuurscollege en de eilandsraad.