Staatssecretaris Raymond Knops bezoekt Bonaire, Aruba en Sint Maarten

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengt van 3 januari tot en met 7 januari a.s. een werkbezoek aan Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

Staatssecretaris-r.w.-knops

Op Bonaire wordt de staatssecretaris ontvangen door gezaghebber Edison Rijna en waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond. Er staan  gesprekken met het Bestuurscollege en de Eilandsraad op de agenda. Verder gaat de staatssecretaris in gesprek met young professionals en brengt hij een bezoek aan de dienst Landbouw Veeteelt en Visserij.

Op Aruba wordt de staatssecretaris ontvangen door de plaatsvervangend vertegenwoordiger van Nederland, David Abrahams. Er staat een audiëntie bij Gouverneur Alfonso Boekhoudt op de planning, waarna de dhr. Knops een bezoek aan het Dr. Horacio Oduber Hospital brengt. Vervolgens vinden er gesprekken plaats met respectievelijk minister-president Wever-Croes, minister Bikker (Justitie, Veiligheid en Integratie), de ministerraad en procureur-generaal ter Steege. Ook gaat de staatssecretaris langs bij o.a. het Rode Kruis, Aruba Hotel and Tourism Association en de voedselbank om de gevolgen van het Coronavirus op het eiland te bespreken.

De staatssecretaris sluit zijn bezoek aan de eilanden af op Sint Maarten, waar hij o.a. ontmoetingen heeft met Gouverneur Holiday en minister-president Jacobs. Tevens staan er bezoeken aan een aantal ondernemers en vertegenwoordigers van verschillende NGO’s gepland, om de ervaringen van het afgelopen jaar te bespreken. Verder brengt dhr. Knops een bezoek aan het nieuwe Covid-19 paviljoen en het Rode Kruis. Op alle drie de eilanden wordt het bezoek respectievelijk afgesloten met een persmoment.