Zorgverzekeringskantoor BES brengt patiënten Sint Maarten weer thuis

In de nasleep van orkaan Irma is een groot aantal patiënten van Sint Maarten naar Aruba, Bonaire en Curaçao geëvacueerd. Het ging hierbij om een grote groep dialyse patiënten en patiënten die met een urgente zorgvraag in het ziekenhuis opgenomen dienden te worden.  

Medische uitzending Caribisch Nederland

Gelukkig is het ziekenhuis op Sint Maarten (SMMC) inmiddels weer operationeel en heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg bevestigd dat de situatie is genormaliseerd. Dit betekent dat de patiënten van Sint Maarten weer terug naar huis kunnen. 

Het ZVK begrijpt dat naast de medische aspecten natuurlijk ook sociale aspecten, zoals heimwee, een grote rol spelen. Daarom spant het ZVK zich maximaal in om de groep patiënten op een snelle, maar zorgvuldige wijze naar huis te brengen.

Afgelopen zondag en maandag heeft het ZVK een drietal vluchten vanuit Aruba georganiseerd, waarbij 48 dialyse patiënten -  begeleid door verplegend personeel - naar Sint Maarten zijn gevlogen. Morgen (donderdag) volgt een groep van 13 patiënten die in de ziekenhuizen van Bonaire en Curaçao waren opgenomen. Ook in de komende periode zal het ZVK zorg blijven dragen voor het verantwoord en voorspoedig terug laten keren  van de patiënten naar Sint Maarten.